Verbroken Verbinding

0

februari 20, 2014 by admin

In september is het 150 jaar geleden dat Rederijkerskamer Wester werd opgericht. Om dit te vieren wordt een groots opgezet spektakelstuk opgevoerd in de open lucht. Het is een avontuurlijk project van Rederijkerskamer Wester, waarin verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden worden. Het Theaterspektakel wordt op 4, 5 en 6 september 2014 uitgevoerd op het veld naast de RWZI, aan het Eemskanaal.

De oprichting van Rederijkerskamer Wester in 1864 vond plaats in dezelfde periode als de aanleg van het Eemskanaal (tussen 1866 en 1876). Het kanaal dat belangrijk is voor scheepvaart en voor de economie van de provincie Groningen, maar dat het dorp Garmerwolde destijds in twee├źn spleet.

Verbinding is het thema van het jubileumstuk; het verbinden van tijden, van gebieden, maar vooral ook van jong en oud, bewoners van Garmerwolde en het Heidenschap. Het stuk beschrijft de ontwikkeling van Garmerwolde vanaf het moment dat het besluit genomen wordt om het Eemskanaal te graven, tot de huidige tijd. De geschiedenis van Garmerwolde wordt rondom een liefdesverhaal geweven, dat als rode draad door de tijd heen loopt. Het wordt een groot visueel spektakel, met veel muzikale invulling, waarin een groot aantal dorpsbewoners een rol zullen spelen.

Diverse verenigingen waaronder het Gemengd Mannenkoor, de Trekpadbloazers, de Feestweekcommissie en De Rijdende Popschool zijn zijn bij de vormgeving en uitvoering betrokken, evenals een groot aantal vrijwilligers uit Garmerwolde en omgeving.

Op onze facebookpagina staan de actuele ontwikkelingen en foto’s!


0 comments »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten. Back-up cache in gebruik.
Klik om de fout te tonen
Fout: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException