Verbroken Verbinding

0

september 14, 2014 by admin

In september 2014 was het 150 jaar geleden dat Rederijkerskamer Wester werd opgericht. Om dit te vieren werd een groots opgezet spektakelstuk opgevoerd in de open lucht.

De oprichting van Rederijkerskamer Wester in 1864 vond plaats in dezelfde periode als de aanleg van het Eemskanaal (tussen 1866 en 1876). Het kanaal dat belangrijk is voor scheepvaart en voor de economie van de provincie Groningen, maar dat het dorp Garmerwolde destijds in tweeën spleet. Dit was voor Wester-Theater aanleiding voor een avontuurlijk project, waarin verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden worden. Het Theaterspektakel werd op 4, 5 en 6 september 2014 opgevoerd op het veld naast de RWZI, aan het Eemskanaal.

Verbinding was het thema van het jubileumstuk; het verbinden van tijden, van gebieden, maar vooral ook van jong en oud, bewoners van Garmerwolde en het Heidenschap. Het stuk beschreef de ontwikkeling van Garmerwolde vanaf het moment dat het besluit genomen werd om het Eemskanaal te graven, tot de huidige tijd. De geschiedenis van Garmerwolde werd rondom een liefdesverhaal geweven, dat als rode draad door de tijd heen loopt. Het was een groot visueel spektakel, met veel muzikale invulling, waarin een groot aantal dorpsbewoners een rol hebben gespeeld.

Diverse verenigingen waaronder het Gemengd Mannenkoor, de Trekpadbloazers, de Feestweekcommissie en De Rijdende Popschool waren bij de vormgeving en uitvoering betrokken, evenals een groot aantal vrijwilligers uit Garmerwolde en omgeving.

De voorstelling was een groot succes en dat merkten we ook aan de berichten die we hebben mogen ontvangen. Ook hebben we een aantal links ontvangen met foto’s en youtube filmpjes. Deze willen we graag met u delen..

Facebook

Dropbox

Veel kijk plezier.


0 comments »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten. Back-up cache in gebruik.
Klik om de fout te tonen
Fout: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException